Radionica o regenerativnoj poljoprivredi 26. septembra u Zrenjaninu

U utorak, 26.9.2023. godine u Hotelu Vojvodina u Zrenjaninu, održaće se druga radionica i trening Saveza za regenerativnu poljoprivredu Srbije.

U okviru skupa biće objašnjene koristi regenerativne poljoprivrede u ekonomskom smislu, unapređenju zdravlja zemljišta i borbi protiv klimatskih promena, kao i o načinima stimulacije poljoprivrednika da pređu na ovaj sistem proizvodnje.

Poljoprivrednici će moći da čuju iskustva primene regenerativne poljoprivrede u Srbiji i osnovna pravila i zahteve ovakve prakse od Floriana Farkaša, savetodavca i poljoprivrednika sa dugogodišnjim iskustvom u ovoj oblasti. Takođe, biće u prilici da vide demonstraciju tehnologija koje se razvijaju kao podrška ovom tipu poljoprivrede, kao i potrebe i mogućnosti sertifikacije.

Na kraju, od predstavnika Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede i Instituta za zemljište, učesnici će dobiti informacije o budućem IPARD III Mera 4 programu za finansijsku podršku poljoprivrednicima.

Na skupu se očekuje i učešće predstavnika Razvojne agencije Vojvodine, osiguravajućih kuća, lokalne samouprave, kompanija koje su strateški opredeljene za podršku regenerativnoj poljoprivredi i ostalih zainteresovanih strana koje će imati priliku da razmene mišljenja i trasiraju put ka većem okretanju ka regenerativnim praksama u Srbiji.

Skup se organizuje u okviru razvojnog projekta AgriCapture koji je finansiran od strane EU. Organizatori su Udruženje poljoprivrednika opštine Ruma, Gilab doo Beograd i The Association of Balkan Eco-Innovations.

Učešće je besplatno. Zbog ograničenog broja učesnika, neophodna je registracija.

Agendu ovog događaja možete preuzeti ovde:

Agenda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *