Psi lutalice, preklali stado ovaca kod Kraljeva

KRALjEVO – Da sa psima lutalicama nema šale potvrdio je novi slučaja napda ovih životinja na seoskom području. Naime, u selu Meljanica podno Goča, nedaleko od Kraljeva, čopor pasa lutalica je uoči Đurđevdana napravio je pravu klanicu u toru Preklavši devet od jedanaest ovaca, koliko je imala na svojoj maloj farmi meštanka Milanke Bučanin.

– I te dve ovce što su nekako pretekle teško će se izvući. Nema ništa, poklali su celo stado. Gotovo je sigurno da se radi o psima lutalicama jer smo pronašli jednu ogrlicu – priča Milanka.

Kako kaže včasnica nesretnih ovaca, psi su se verovatno padinom spustili u ograđeni prostor i potom ušli u tor. Ovce koje su nekako uspele da pobegnu sustigli su uz ogradu i tu ih preklali.

– Ja živim oko pet stotina metara odavde, ali ni prvi komšija nije ništa čuo. Jutros kad sam došla zatekla sam jeziv prizor oko tora – nemoćno šireći ruke dodaje Milanka. – Policija je obavila uviđaj, trebalo bi da dođe i veterinar, a prema prvoj proceni šteta je oko 200.000 dinara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *