Projekat konkurentne poljoprivrede: Počelo podnošenje prijava za bespovratna sredstva

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja raspisalo je Treći javni poziv za podnošenje prijava za utvrđivanje prava na korišćenje bespovratnih sredstava u okviru projekta za konkurentnu poljoprivredu u 2023. godini.

Predmet Trećeg javnog poziva su bespovratna sredstva za investicije koje se odnose na unapređenje konkurentnosti i veza unutar tržišnog lanca u oblasti:  prijema, manipulacije, utvrđivanje kvaliteta, dorade, skladištenja, prerade i plasmana ostalih useva; prerade i plasmana mleka i mlečnih proizvoda;  prerade i plasmana mesa i proizvoda od mesa;  proizvodnje i plasmana vina; prerade/dorade, pakovanja i plasmana pčelinjih proizvoda;  plasmana proizvoda starih i umetničkih zanata, odnosno poslova domaće radinosti koji su sertifikovani, u skladu sa posebnim propisom kojim se određuju poslovi koji se smatraju starim i umetničkim zanatima, odnosno poslovima domaće radinosti, načinu sertifikovanja istih i vođenju posebne evidencije izdatih sertifikata;  otkupa, prerade, pripreme za dalju prodaju i plasmana voća i povrća.

Ovim javnim pozivom obuhvaćeni su agregatori i to:

– preduzetnici

– privredna društva kao i

– zemljoradničke zadruge

Rok za podnošenje prijava je od 4. decembra 2023. godine do 2. februara 2024. godine, u online formi, u okviru softverskog rešenja Projekta Konkurentne poljoprivreda Srbije koje se nalazi na sajtu Projekta Konkurente poljoprivrede Srbije i sajtu Uprave za agrarna plaćanja.

Informacije u vezi raspisanog Trećeg javnog poziva dostupne su preko mejl adrese info@scap.rs i brojeva telefona 066 804 18 36; 066 804 18 38; 066 804 18 38; 066 804 18 39. kao i na sajtu Projekta Konkurente poljoprivrede Srbije https://scap.rs/

Tekst Javnog poziva i bliža tehnička uputstva o načinu registracije korisničkog naloga, prijavi na sistem, načinu popunjavanja, podnošenja elektronskog obrasca Prijave, kao i načinu pružanja tehničke podrške podnosiocima prijave, možete preuzeti OVDE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *