POZIV NA SAJAM- Puno ,,noviteta,,

Na Sajam poljoprivrede put Novog Sada krenuće I stotinakpoljoprivrednika iz Kraljeva u organizaciji Grada Kraljeva, odnosno Saveta za poljoprivredu…Št očekuje njih I sve one koji planiraju najveću sajamsku manifetaciju na Balkanu..

Od 11. do 17. maja, sliku preseka agrara daće 1.518 firmi, institucija i organizacija koje dolaze iz 32 zemlje, a donose proizvode i usluge iz 61 države. Prvi put Poljoprivredni sajam ima i Zemlju partnera i Zemlju prijatelja, to su Italija i Tunis. Generalni sponzor je Generali Osiguranje Srbija. Zlatni Sponzor je Aldahra, koja na Sajmu predstavlja svoje proizvode iz 15 zemalja.

Prvi put se organizuje Izložba genetskih potencijala na kojoj će biti prezentovane autohtone rase stoke. Posle više od 20 godina ima 17 kolektivnih izložbi. S akcentom na preciznoj i digitalnoj poljoprivredi Izložba poljoprivredne mehanizacije donosi najsavremenije mašine, među kojima nisu retke ni one vredne više od pola miliona evra. 

U odnosu na prethodnu godinu bogatija je i Poklon-igra za posetioce sa kupljenim ulaznicama, koje očekuju dva traktora i pneumatska sejalica.Darodavac traktora „belarus 82.1“ je Agropanonka, traktora „john deere 5045 2wd“ firma Kite d.o.o, a pneumatske sejalice „ozdoken“, Kompanija VGP.

Uz Poslovno udruženje uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije, druge zastupnike i dristributere koji posluju u našoj zemlji, poljoprivrednu mehanizaciju, mašine i opremu će predstaviti i firme iz još 9 zemalja. Prvi put će na Poljoprivrednom sajmu nastupiti Udruženje proizvođača i dilera poljoprivrednih mašina iz Rusije. Brojni noviteti će biti predstavljeni na Sajmu. Akcenat je na preciznoj i digitalnoj poljoprivredi. Poljoprivrednici iz zemlje i iz regiona mogu da računaju na niže cene mehanizacije, a najavljeni su popusti do 10%.

Zlatni sponzor Poljoprivrednog sajma je Aldahra koja će u Hali „Master“ predstaviti svoj proizvodni program iz 15 zemalja.

Dan stočara je u četvrtak, 16. maja na Manježu, a Bečejka i Likra su sponzori.

Porodični dan je sreda, 15. maj.

Radno vreme sajma je od 9 do 19 časova.

Najteži bik 86. međunarodnog poljoprivrednog sajma je Mališa, simentalske rase, star 4 godine, sa 1710 kilograma.Vlasnik je Tomislav Jeremić, PG „Jeremić“, Salaš Crnobarski. a Mališa je tokom protekle godine dobio 150 kg.

Ove godine žestoka je konkurencija među ovnovima i to virtemberg rase. Najteži je Sajamski, star 3 i po godine, sa 200 kilograma. Na Poljoprivredni sajam ga dovodi „Kusago“, Salaš Noćajski. U stopu ga prate Pavle, Živorada Živkovića  i Mića 4, Gorana Čolića iz Bogatića, teški oko 195 kilograma.

Mića

Svi će biti izloženi na Novosadskom sajmu, na najvećoj Nacionalnoj izložbi stoke, koja se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, od 11. do 17. maja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *