Poštanske usluge skuplje od 1. aprila

Pošta Srbije najavila je da će od 1. aprila poštanske usluge u domaćem i međunarodnom poštanskom saobraćaju poskupeti. Pojedine usluge biće skuplje za čak 60 odsto.

Novi cenovnici poštanskih usluga, na koje je saglasnost dala Vlada Srbije su u Službenom glasniku objavljeni su još krajem februara, a Pošta Srbije je saopštila da će one početi da važe od prvog dana aprila, piše eKapija.

Kako se napominje, cene pojedinih usluga ostale na istom nivou, dok će druge znatno poskupeti. Tako će slanje pisma težine do 20 grama u domaćem saobraćaju umesto 30, koštati 48 dinara. Cena preporučenog pisma težine do 20 grama od 1. aprila poskupeće sa 90 na 144 dinara. Slanje registrovane pošte sa povratnicom umesto 30 dinara, koštaće 48 dinara, a sudsko pismo 144 dinara umesto 90 dinara, koliko iznosi aktuelna cena te pošiljke.

U međunarodnom saobraćaju će cena slanja pisma težine 20 grama umesto 100 dinara, koštati 120 dinara dok će cena takvog preporučenog pisma umesto 400, iznositi 430 dinara. Slanje registrovane pošiljke sa povratnicom koštaće 150 umesto 130 dinara.

U Pošti Srbije kažu da je bilo nužno izvršiti korekcije cena koje su se za prethodnih devet godina samo dva puta menjale. / foto fb postasrbije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *