,,Pošta Srbije,, besplatno isporučuje seme za prolećnu setvu

07 april 2020

NS SEME – PROVERENO. PRISTUPAČNO. POUZDANO. Logo

Ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća u Vladi Republike Srbije Milan Krkobabić saopštio je da će JP “Pošta Srbije” poljoprivrednicima besplatno isporučivati seme Instituta za ratarstvo i povrtarstvo za prolećnu setvu dok traje vanredno stanje.

Krkobabić je objasnio da je postignut dogovor o tome da  institut iz Novog Sada otvori namensku telefonsku liniju putem koje će se ovoj ustanovi obraćati poljoprivrednici i zadruge, dok će “Pošta Srbije” naručene količine semena dostavljati u optimalnom roku.

To je deo nastojanja da seoskom stanovništvu, koje građanima Srbije obezbeđuje osnovne životne namirnice i sirovine za njihovu proizvodnju, olakšamo izuzetno važan sezonski posao – prolećnu setvu, istakao je ministar.On je naglasio da je JP “Pošta Srbije”, kao društveno odgovorno preduzeće, prepoznalo značaj jedne takve inicijative u teškim momentima za našu zemlju i donelo odluku da, bez naknade, obezbedi domaćinima seme neophodno za setvu, pružajući na taj način svoj aktivni doprinos rešavanju aktuelnih problema u poljoprivredi. 

Potrebna količina semena (kukuruza, suncokreta i krmnog bilja) može se naručiti pozivanjem na broj telefona 0800 000 021 radnim danima u periodu od 08.00 do 13.00 sati. Ovaj poziv je besplatan, a plaćanje semena je pouzećem. Takođe seme se može poručiti i preko e-mail adrese: distributivni@nsseme.com. Poručena semena “Pošta Srbije” će dostaviti u što kraćem roku. bez naknade za dostavu. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *