Tehnologije Vesti Voćarstvo

Počelo ocenjivanje kvaliteta vina za predstojeći Poljoprivredni sajam u Novom Sadu

Uoči jubilarnog 90. Međunarodnog poljoprivrednog sajma, koji će biti priređen od 20. do 26. maja na Novosadskom sajmu, Komisija za ocenjivanje kvaliteta vina, vrednovaće oko 143 pristigla uzorka, od 47 učesnika, iz pet zemalja: Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Severne Makedonije i naše zemlje.

Ocenjivanje kvaliteta u tridesetak robnih grupa je već počelo i biće završeno u maju, u toku Poljoprivrednog sajma, kada će najboljima i biti uručena priznanja.

Komisiju za ocenjivanje vina čine: predsednik Komisije, prof.dr Vladimir Puškaš sa Tehnološkog fakulteta, i članovi prof. dr Radmila Pajović-Šćepanović sa Biotehničkog instituta iz Podgorice, Crna Gora, dr Klime Beleski sa Agronomskog fakulteta iz Skoplja, Severna Makedonija, prof. dr Mato Drenjančević sa Fakulteta Agrobiotehničkih znanosti iz Osijeka, Hrvatska, prof. dr Dragoslav Ivanišević sa Poljoprivrednog fakulteta i doc. dr Uroš Miljić sa Tehnološkog fakulteta iz Novog Sada kao i dipl. inž. Miodrag Kertes iz Enološke stanice iz Vršca. Foto: Novosadski sajam, Envato

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *