Otvoren konkurs za prve stanovnike Studentskog doma za dobrobit životinja i zaštitu prirode

Organizacija za poštovanje i brigu o životinjama (ORCA) raspisala je konkurs za podršku studentima – budućim stručnjacima za zaštitu životinja i prirode.

Konkurs je otvoren do 29.4. i svi zainteresovani studenti mogu poslati biografiju i motivaciono pismo na office@orca.rs.

ORCA stipendisti imaće obezbeđen besplatan smeštaj u Studentskom domu za dobrobit životinja i zaštitu prirode. Za njih će biti obezbeđena praksa u ORCA i stručna pomoć mentora pri izradi stručno-istraživačkih radova. Studenti će biti u kontaktu sa stručnjacima, institucijama i organizacijama iz inostranstva. Pored toga, stipendisti će imati priliku da tokom studiranja rade za dobrobit životinja na lokalnom, nacionalnom, regionalnom i evropskom nivou.

Kako je nastao Studentski dom za dobrobit životinja i zaštitu prirode?

Ljubinka Vivčar je organizaciji ORCA testamentom ostavila stan od 35m2. Ovaj nesvakidašnji gest inspirisao je organizaciju ORCA da Ljubinkinu velikodušnost usmeri ka kvalitetnijoj budućnosti dece, životinja i prirode. Tako je nastala ideja o pretvaranju Ljubinkinog stana u prvi Studentski dom za dobrobit životinja i zaštitu prirode. Cilj je da se omoguće razvoj i obrazovanje novih generacija stručnjaka za dobrobit životinja i prirode u našoj zemlji. U toku kampanje „Ljubinkin legat“ čak 250 građana – donatora podržalo je Ljubinkinu ideju i za 50 dana prikupilo sredstva za renoviranje stana. Sada je stan potpuno adaptiran za život i školovanje studenata koji žele da svoje karijere posvete životinjama i prirodi.

Tekst konkursa i više informacija može se pronaći OVDE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *