Osam kraljevačkih ugostitelja dobilo kazne

17. mart 2020

Već prvog dana vanrednog stanja osam ugostiteljskih objekata je prekršilo naredbu o ograničenom radnom vremenu od 8 do 20 časova iako je, posle jučerašnje sednice Gradskog štaba, održan sastanak sa predstvnicima ugostitelja sa teritorije grada Kraljeva na ovu temu.

. To je saopšteno na drugoj sednici Štaba za vanredne situacije grada Kraljeva, na kojoj su članovi štaba razmotrili trenutnu situaciju u gradu i ponašanje privredrednih i drugih subjekata u primeni juče usvojenih zaključaka i naredbi Štaba koje treba da se sprovode sa ciljem sprečavanja širenja infekcije korona virusom.

Sa sednice Gradskog štaba ponovo su upućeni apeli sugrađanima starijim od 65 godina da se pridržavaju mere zabrane izlaska iz svojih kuća i stanova.

Predsednik Skupštine grada Kraljeva Nenad Markoviće će ubuduće biti zadužen za rad sa volonterima. Svi oni koji žele i mogu da se priključe volonterima mogu da se jave na brojeve telefona Crvenog krsta Kraljevo – 036/316-650, 036/334-770.

Na ove brojeve mogu da se jave i starije osobe koje nemaju nikoga ko bi mogao da im pomogne – ni decu, ni unuke, ni komšije.

Ljudi koji pokazuju simptome virusa korona mogu da se jave Zavodu za javno zdravlje, na telefonske brojeve 064/88-55-176, 064/88-55-177, koji su dostupni za sve građane od 8.00 do 22.00 sata do kraja vanrednog stanja.

Predviđeno je da se danas održi sastanak i sa predstavnicima preduzeća angažovanih u javnom prevozu na teritoriji grada Kraljeva  kako bi se definisao već redukovani gradski javni prevoz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *