Nova lična karta Goča

Goč polako dobija novi sjaj. Prva etapa rekonstrukcija putne infrastructure, druga postavljanje žičare.

Na putu Kraljevo – Goč I pored nestabilnih vremenskih prilika radovi polako odmiču  na kompletnoj rekonstrukciji puta od prigradskog naselja Beranovac pa narednih 4,5 kilometara. Za radove je zadužen “Novi Pazar put”, a vrednost celog posla je 170 miliona dinara, bez PDV-a.

“Radi se o značajnom projektu koji finansira Vlada Republike Srbije i Javno preduzeće ’Putevi Srbije’ i ovo je nastavak velikih ulaganja u ovaj sve privlačniji planinski centar koji s pravom zovu i ’dečja planina’. Samo u prethodnih nekoliko godina uložili smo značajna finansijska sredstva u Goč, gde su izgrađeni novi dečji paviljoni vrednosti 65 miliona dinara”, rekao je gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

Uuskoro počinju radovi na postavljanju žičare na maloj stazi, ukupne vrednosti 35 miliona dinara, od čega je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija izdvojilo 20 miliona, a grad Kraljevo dodatnih 15 miliona dinara.

“Zahvaljujući JP ‘Skijališta Srbije’ , dobijena je i žičara za veliku stazu. Očekujem da ćemo tokom naredne godine postaviti i nju. Asfaltirani su prilazi Dečjem odmaralištu ‘Goč’, sredstvima koja je obezbedio grad. Sa dobrim putem čija je rekonstrukcija u toku, Goč postaje moderan planinski turistički centar”, rekao je Terzić.

U preduzeću “Novi Pazar put” ističu da je rok za završetak radova na pomenutoj deonici 30. jun, a već 1. jula biće nastavljeni radovi na narednih osam kilometara, do skretanja za Sokolju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *