Ne morate biti u sistemu PDV-a da bi dobili državnu pomoć

subota, 25. april 2020. 09:41

Beograd — Poljoprivrednici ne moraju da budu u sistemu PDV da bi konkurisali za pomoć države već je dovoljno samo da su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava.

Poljoprivrednici ne moraju da budu u sistemu PDV da bi konkurisali za pomoć države već je dovoljno samo da su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava.

TO JE IZJAVIO MINISTAR poljoprivrede Branislav Nedimović za trobroj “Novosti”, rekavši kako se to odnosi na sve poljoprivredne mere pa tako i ako poljoprivrednici uzimaju kredite.

Oni koji su registrovani u Agenciji za privredne registre mogu samo još dodatno da konkurišu i za mere koje su namenjene privrednicima u Srbiji, objašnjava Nedimović.

SVIM POLJOPRIVREDNICIMA u Srbiji, koji imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo, u aktivnom statusu, na raspolaganju je pomoć države u vrednosti od 2,6 milijardi dinara.

Poljoprivrednici to mogu da koriste kroz kredite, sa kamatnom stopom od jedan odsto i otplatom na na tri godine, ali i kroz direktnu finansijsku pomoć. Novac je poljoprivrednim proizvođačima već na raspolaganju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *