Na dobošu imovina zadruge u Somboru, njiva, objekti i Konjović

13. jula 2020.

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU) oglasila je prodaju pokretne i nepokretne imovine somborske zemljoradničke zadruge Zadrugarka. 

Javno nadmetanje biće održano 11. avgusta u 12 časova na adresi Apatinski put 40a, Sombor.

Za 23,56 miliona dinara, po početnoj ceni koja iznosi 50 odsto procenjene vrednosti imovine, nude se  objekti i oprema u industrijskom kompleksu u Somboru. Obradivo poljoprivredno zemljište u Istočnoj Gradini površine 1,92 hektara ponuđeno je po početnoj ceni od 1,11 miliona dinara, U Istočnoj Gradini prodaje se Ii zemljište na šest katastarskih parcela i to po početnoj ceni od 1,38 miliona dinara.

Uz njive i objekte stečajni upravnik oglasio je i prodaju tri umetničke slike. Jedan od autora je čuveni srpski slikar Milan Konjović, a početna cena za sve je 154.620 dinara.

Imovina stečajnog dužnika se kupuje u viđenom stanju, bez garancija stečajnog upravnika u pogledu eventualnih nedostataka. Imovina se može razgledati nakon otkupa prodajne dokumentacije, svakim radnim danom od 8 do 14 časova, zaključno sa 10.08.2020.godine, uz prethodnu najavu stečajnom upravniku na telefon 064 161 7414, navodi se u oglasu.

Kupoprodajni ugovor se potpisuje u roku od 3 radna dana od dana održavanja javnog nadmetanja. Proglašeni Kupac je dužan da uplati preostali iznos kupoprodajne cene u roku od 15 dana od dana potpisivanja kupoprodajnog ugovora. Ako proglašeni kupac ne zaključi kupoprodajni ugovor, ili ne uplati kupoprodajnu cenu u propisanim rokovima i po propisanoj proceduri, gubi pravo na povraćaj depozita, a za kupca se proglašava drugi najbolji ponuđač. Drugi najbolji ponuđač ima ista prava i obaveze kao proglašeni kupac. U konkretnom slučaju, kupoprodajni ugovor potpisuje se u roku od tri radna dana od prijema obaveštenja kojim se drugi najbolji ponuđač proglašava za kupca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *