MK grupa obezbedila novogodišnje poklone za štićenike SOS Dečijeg sela

5.12.2019

 MK grupa (MK Group) je sedmu godinu zaredom novogodišnjim poklonima obradovale štićenike Zajednice mladih pri SOS Dečijem selu u Kraljevu.

“MK grupa tradicionalno brine o štićenicima Zajednice mladih, kroz razne programe, a s namerom da im obezbedimo bolje i kvalitetnije uslove života. U poslednjih pet godina, donirali smo više od četiri miliona evra u više od 500 društveno odgovornih akcija, čime potvrđujemo da brinemo o svim lokalnim zajednicama u kojima poslujemo”, istakla je direktorka korporativnih poslova MK grupe Aleksandra Stojanović.

Ova kompanija  je pre sedam godina izgradila Kuću za mlade pri SOS Dečijem selu u Kraljevu, čime je trajno omogućila humanije uslove za odrastranje tinejdžera.Do sada je u Kući stasalo više od 50 devojčica i dečaka bez roditeljskog staranja, a trenutno u njoj boravi 12 srednjoškolaca i isto toliko studenata.

Istaknuto je da se osim izgradnje “Kuće za mlade”, koja se prostire na 340 kvadrata, MK grupa konstantno brine o mladima, pa je tako realizovala i projekat “Digitalna pismenost” u nameri da tinejdžere SOS Dečjeg sela aktivnije uključi u društveni život i pomogne im u izboru budućeg zaposlenja. izjavila je Nacionalna direktorka Fondacije SOS Dečija sela Srbija Vesna Mraković Jokanović.

“Zahvalila bih se porodici Kostić i kompaniji MK grupa što godinama pomažu mladima bez roditeljskog staranja i što su do sada uložili više od 350.000 evra kroz razne vidove pomoći, kao što su zimovanja na Kopaoniku, ski oprema i ski škola, sportska oprema, edukativne radionice, IT oprema i tehnika i mnoge druge. Svaki gest i donacija u velikoj meri nam olakšavaju rad i ovim mladim ljudima ulivaju nadu da na putu odrastanja nisu sami”, izjavila je Nacionalna direktorka Fondacije SOS Dečija sela Srbija Vesna Mraković Jokanović.

Iz MK grupe su podsetili da je već 10 godina obezbeđuju i zimovanja za najbolje đake sa Kosova i Metohije, a prošle godine su u humanitarnoj akciji “Magnet za ljubav” obezbedila prateću opremu za Dečiju bolnicu u Novom Sadu. Svečanoj dodeli novogodišmjih poklona u SOS Dečijem selu u Kraljevu prisustvovao je i potpredsednik kompanije Aleksandar Kostić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *