Lim ostao bez ribe nakon nedavnog pomora

Nijedan primerak plemenite ribe pastrmke, mladice, lipljena nije nađen u Limu, prilikom ispitivanja vode nekoliko dana nakon pomora ribe u toj reci 2. septembra!

Ovo su saopštili iz Ribolovnog društva „Sinjavac“, nakon što su istraživanje obavili profesori Prirodno-matematičkog fakulteta u Podgorici.

Iz Direktorata za ribarstvo Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja javili su da je u uzorcima površinske vode iz Lima pronađen povećan sadržaj nitrita u odnosu na vrednosti normirane uredbom o klasifikaciji i kategorizaciji površinskih podzemnih voda. Analizu vode uradio je Centar za ekotoksikološka ispitivanja.

– Analiza uzoraka otpadnih voda iz kanalizacione cevi je pokazala povećan sadržaj ukupnih suspendovanih materija, hemijske potrošnje kiseonika, sulfata i ukupnih ulja i masti u odnosu na normalne vrednosti. U analiziranim uzorcima otpadnih voda iz kanalizacione cevi konstatovan je veliki sadržaj sulfida, što ukazuje na nizak sadržaj rastvorenog kiseonika – naveli su iz Direktorata.

Sportski ribolovci ne skrivaju gnev. Oni su prvi zapazili uginulu ribu uz obalu. Plutali su skobalj, mrena i klen. Izvor  Agencije, blic, novosti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *