Krateri se otvorili na putevima; “Molimo vas da oprezno vozite” FOTO

Požega — Od naglog topljenja snega usled visokih temperature širom Srbije pokrenuta su brojna klizišta, a teška situacija nije zaobišla ni opštinu Požega.

IZVOR: RINA SREDA, 3.02.2021

Foto: RINAFoto: RINA

Krateri duboki metar pojavili su se na putu ka selu Srednja Dobrinja, koji inače vodi do četiri sela i 150 domaćinstava.

“Ovo je jako važna saobraćajnica, koja spaja Papratište, Tabanovići, Loret, a drugo klizište koje se nalazi u blizini na ovoj deonici preti da se obruši na jedno domaćinstvo. Kolovozom mogu proći samo manja putnička vozila. Ceo ovaj kraj bavi se poljoprivredom i kad se prevozi roba, mora da se pretovara u manja vozila da bi mogla stići do kupca”, izjavio je za Rinu Ilija Mirosavić.

Nakon naglog topljenja snega i kiše koja je padala prethodnih dana, došlo je do odrona i pojave klizišta na opštinskom putu prvog reda Guča – Gornja Kravarica, na lokaciji Bralića brdo.

“Na pomenutom putnom pravcu došlo je do suženja kolovoza, pa se saobraćaj odvija naizmenično. Molimo sve učesnike u saobraćaju da brzinu kretanja prilagode uslovima na putu i budu oprezni na tom delu saobraćajnice”, rekli su u JP “Dragačevo putevi”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *