Kraljevčani ne gomilajte namirnice !

18. mart 2020.

Brojni apeli državnih i lokalnih čelnika građanima da bespotrebno ne stvaraju kućne zalihe osnovnih životnih namirnica, očigledno nisu stigli do stanovnika u Kraljevu. Naime, za samo tri dana, odnosno od proglašenja vanredenog stanja zbog opasnosti od virusa korona u Srbiji, u gradu na Ibru je neverovatno povećana kupovina osnovnih životnih namirnica i toalet papira.

U marketima, prodavnicama i drugim prodajnim objektima, prema podacima  Regionalne privredne komore, kupovina ulja povećana je za 126 odsto, brašna za 201, šećera za 223 odsto, a toalet papira čak za 210 odsto!!!

Ove podtake saopštio jegradonačelnik dr Predrag Terzić, komandant Gradskog štaba za vanredne situacije, apelujući ponovo na umerenu, odnosno uobičajenu količinu namirnica.
– Po ko zna koji put ponavljam i apelujem! Trgovinski objekti su odlično snabdeveni, nema razloga da se gomilaju kućne zalihe, nema razloga da građani kupuju namirnice u ogromnim količinama. Ali, ukoliko neko kupi 20 litara ulja, neka razmisli šta će ostati za komšiju, rođaka, prijatelja… Solidarnost je na velikom ispitu, ne smemo da mislimo samo o sebi, moramo da pomognemo svima kojima je to potrebno – kaže gradonačelnik Terzić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *