Rok za prijavu „Najdomaćina 2023“ do 15. novembra

Srbija bira „Najdomaćina 2023“. Rok za prijavu je 15. novembar, a ukupni nagradni fond sedam miliona dinara. U okviru projekta, na poljoprivrednom karavanu u Topoli, učesnici su predstavili svoje najbolje proizvode.

Topola, kao prva stanica „Poljoprivrednog karavana“, poznata je po vinogradarstvu, ali i drugim granama poljoprivrede. Lokalni proizvođači i udruženja predstavili su svoje proizvode. Iskustva će razmeniti i na poljoprivrednim karavanima koji će u narednim nedeljama biti održani u Šapcu, Prijepolju, Prokuplju, Pirotu i Beogradu.

Nagradni fond iznosi 7 miliona dinara, a glavna nagrada je, za najdomaćina Srbije 2 miliona dinara.Veliki nagradni fond, veliki broj sponzora, veliki broj naučnih zajednica i svi oni zajedno učestvuju u žiriju. Oni koji ne budu izabrani, oni će imati veliku promociju. Osim glavne nagrade, poljoprivrednici će dobiti žig koji se zove Čuvarkuća.

 Čuvarkuća, lokalni proizvođači koji proizvode, bilo da su to vina, sokovi ili topli proizvodi, ukoliko ispune neke od kriterijuma koje propisuje Privredna komora, moći će dobiti znak Čuvarkuća i samim tim ulaziće u velike markete, imaće dodatnu promociju i biće promovisani našim sajmom.

Da podsetimo, najdomaćin se bira iz pet kategorija: stočarstvo, ratarstvo, voćarstvo, povrtarstvo i organska proizvodnja.

Do sada se za projekat „Najdomaćin 2023“ prijavilo više od 400 poljoprivrednika.Najveća pojedinačna nagrada iznosi dva miliona dinara, a pobednik će biti proglašen 11. decembra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *