IMR SE PRODAJE ZA 25 MILIONA EVRA

Beograd, 3. maj 2019.

Izvor: Politika

  • Imovinu IMR-a u Rakovici čine sedam hala s 15 objekata mašinogradnje i sedam magacina koji se prostiru na 75.000 metara kvadratnih, samački hotel na 1.600 metara kvadratnih, upravna zgrada, infrastrukturni objekti i vlasništvo nad Institutom IMR.

Industrija motora Rakovica” u stečaju ponuđena je na prodaju kao pravno lice, a ukupna imovina, koja se pored Beograda nalazi i na Zlatiboru, procenjena je na 2,93 milijardi dinara.

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika prodaju IMR-a zakazala je za 31. maj, a do tada je moguće podneti pisane ponude.

Imovinu IMR-a u Rakovici čine sedam hala s 15 objekata mašinogradnje i sedam magacina koji se prostiru na 75.000 metara kvadratnih, samački hotel na 1.600 metara kvadratnih, upravna zgrada, infrastrukturni objekti i vlasništvo nad Institutom IMR.

Deo imovine su i izdvojeni proizvodni kompleks u opštini Čajetina, jedan u mestu Šljivovica, koji se nalazi na sedam hektara i 84 ara, a drugi u zlatiborskom mestu Ljubiš.

Uz ove nepokretnosti, imovina IMR-a su i celokupna oprema fabrike za proizvodnju motora i traktora kao i potraživanja.

Procenjenja vrednost imovine IMR-a u stečaju nije minimalno prihvatljiva, niti je obavezujuća ili opredeljujuća prilikom određivanja visine ponude, prenosi Tanjug.

Ako je dostavljena samo jedna ponuda, stečajni upravnik je dužan da je prihvati ako ona iznosi iznad 50 odsto procenjene vrednosti imovine, a u slučaju da je niža od 50 odsto o njoj odlučuje odbor poverilaca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *