Gradonačelnik darivao prve bebe rođene u 2020. godini

Prvog januara 2020. godine, tri sata i petnaest minuta posle ponoći, grad Kraljevo je postao bogatiji za jednu devojčicu, koju je na svet donela Kraljevčanka Marija Topalović. U dvadeset minuta do sedam sati Milena Pandrc je rodila  prvog Kraljevčanina u Novoj godini. U sedamnaest minuta nakon 22.00 časa, Olivera Radenković je rodila devojčicu –svoje četvrto dete.

     Tradicionalno, prve bebe rođene u Novoj godini, sa darovima, posetio je gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić.On je mamama uručio po buket cveća, a za mališane poklon čestitke na po 15.000 dinara, za kupovinu u svim objektima Apoteke Kraljevo na teritoriji Kraljeva, Raške i Vrnjačke Banje, od 1.januara do 29. februara ove godine.Kako je istakao gradonačelnik, ovo je jedan od najradosnijih dana,kada predstavnici grada Kraljeva posećuju Opštu bolnicu „Studenica“ veoma lepim povodom –kada obilaze prvorođene Bebe u Novoj godini.

    „Porodice Topalović, Pandrc i Radenković bogatije su za dve devojčice i jednog dečaka, a grad Kraljevo ima tri nova stanovnika. Posebno mi se dopala jedna majka –Olivera Radenković, koja je rodila četvrto dete. Uz dva dečaka i jednu devojčicu, sada je dobila još jednu kćerkicu–Isidoru. Mislim da će se braća i sestra obradovati novogodišnjoj prinovi “, rekao je Terzić. „

Grad Kraljevo se trudi da obezbedi što više privilegija za one roditelje koji se odluče za drugo, treće, četvrto… dete. Grad je ušao u program Tri plus kartica, što mu omogućava veliki

broj popusta u prodavnicama odeće, obuće, apotekama, u fudbalskim, odbojkaškim, košarkaškim i drugim klubovima. Naše ustanove takođe omogućavaju višečlanim porodicama popuste na svoje usluge. U budućnosti ćemo se truditi da kroz popuste na usluge naših javnih komunalnih preduzeća omogućimo porodicama sa troje i više dece da lagodnije žive“, poručio je gradonačelnik Kraljeva prilikom posete Porodilištu.

  Sekretar Crvenog krsta Kraljevo Radmila Dobrić ističe da Crveni krst već treću deceniju započinje novu godinu najradosnijom svojom aktivnošću –Paketom za novorođenu bebu. Uz čestitke majkama, i želje da se što više beba rađa, predstavnica Crvenog krsta je uručila prigodne poklone za bebe.

„Iskreno se nadam da će se što više dece rađati. Crveni krst svake godine poželi da nas ima što više. Uvek ćemo učestvovati u ovakvim aktivnostima –i na početku godine, i u Nedelji Crvenog krsta, kada darujemo decu rođenu u toj nedelji, i na taj način ćemo dati mali doprinos Nacionalnoj strategiji u borbi protiv bele kuge“, rekla je Radmila Dobrić, sekretar Crvenog krsta Kraljevo.

   Pomoćnik direktora Opšte bolnice „Studenica“doktor Milan Parezanović roditeljima novorođenčadi je čestitao najradosniji dan u godini i poželeo da im cela godina bude radosna, da je provedu u sreći, radosti i veselju.

„Želeo bih da, kada se iduće godine ponovo ovde okupimo, bude znatno veći broj novorođenčadi i da se i grad i Crveni krst znatno više „istroše“. Nažalost, i pored svih naših apela za što više rađanja, imamo negativan natalitet. Prošle godine je bilo 1.194 porođaja -1.210 novorođenčadi, što je za 30 manje u odnosu na 2018.godinu “, rekao je doktor Parezanović, još jednom apelujući da se, svako sa svoje strane, potrudi i doprinese povećanju nataliteta. foto Zoran Ljubojević

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *