Grad opustišio delove Srbije

Danas smo imali jedan od najtoplijeg dana od početka godine, međutim nešto posle 17 sati pojedine delove Srbije pogodilo je snažno nevreme praćeno i jakim gradom. Na društvenim mrežama kruže snimci i fotografije poplavljenih ulica, uništenih automobila, a ono što je zapanjujuće jeste da su pojedine ulice, zbog grada veličine lešnika, doslovno zabelele.

Na instagram stranici “192_rs” snimci pokazuju prizore nakon što je nevreme pogodilo ove gradove. Jak grad se “sručio” na Krupanj i okolinu, nakon čega se zadržao i znatan beli pokrivač od leda.

Pored velike štete koja je naneta voću, najviše malinama čija je berba u toku, grad je načinio i veliku materijalna štetu na automobilima. Tako se na fotografiji iz Osečine vidi automobil kome je jak grad razbio prozore.

Zbog jakog pljuska pojedine ulice u Valjevu ostale su potpuno pod vodom, pa se saobraćaj iz tog razloga otežano kretao. Takođe, u dvorištima su sa ulica tekle “reke2 koje su nastale zbog obilnih padavina.

Na području Kraljeva u prigradskim naseljima i Mataruškoj Banji na žalost njive, povrtnjaci i voćnaci takođe su obeleli. Materjalna šteta naneta je i na automobilima i objektima.

Kosjerić je ostao bez voća a koliko je bilo štete sumiraće se teksutra. Koliko će morati ipak da se ulaže jer ćemo tokom sezone imati česte pojave nepogode dokazuje i slika na protivgradnoj mreži koja je ipak uspela da sačuva rod.

Prema poslednjoj najavi RHMZ-a oblačnost iz zapadne i jugozapadne Srbije u toku večeri širiće se ka centralnim krajevima zemlјe i Vojvodini uslovlјavajući kišu, plјuskove, grmlјavinu, pad temperature, ali i lokalne nepogode praćene gradom i olujnim vetrom. 

Exif_JPEG_420

Meteorolozi na žalost nemaju optimistične najave imajući u vidu da ćemo i narednih dana imati popodnevne padavine praćene nevremenom. S.C. foto /192, fb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *