Donošenje uzoraka hrane u laboratoriju treba najaviti dan ranije

Direkcija za nacionalne referentne laboratorije Ministarstva poljoprivrede saopštila je da će uzorke za analizu hrane primati sredom i četvrtkom, ali da je neophodno da se zbog aktuelne situacije sa korona virusom dolazak i donošenje uzoraka najavi najmanje dan ranije.

“Usled proglašenog vanrednog stanja u Srbiji i ograničenog kretanja ljudi sa ciljem suzbijanja pandemije korona virusa, Laboratorija za bezbednost hrane i ispitivanje kvaliteta mleka uzorke za analizu prima sredom i četvrtkom u periodu od 8 do 13 časova”, navodi se na sajtu resornog ministarstva.

 Direkcija u saopštenju navodi da je obavezno najaviti dolazak i donošenje uzoraka najmanje dan ranije na telefon 064/868-1431 i 064/868-1434 u periodu od 8 do 13 časova.

Stariji pčelari će ipak pod strogim uslovima moći da u uslovima ograničenog kretanja stignu do svojih pčelinjaka nakon što je za to dobijena saglasnost Vlade i Ministarstva poljoprivrede, objavio je Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS).

SPOS od pčelara traži krajnje ozbiljno i odgovorno ponašanje i ispunjavanje strogih uslova pri odlasku do pčelinjaka. Oni će, naime, moći to da urade isključivo automobilom bez ikakvog zaustavljanja usput, a ispunjavanje tih uslova garantovaće SPOS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *