Božićni defile fijakera

Tradicionalna manifestacija ljubitelja konja u Kraljevu: Božićni defile fijakera.U ovoj nesvakidašnjoj povorci koja je na oduševljenje naročito najmlađih Kraljevčana prodefilovala gradskim ulicama, ove godine učestvovalo je desetak zaprega.

Na Božić, najradosniji hrišćanski pravoslavni praznik, u Kraljevu je u utorak održana tradicionalna manifestacija – defile fijakera, čeza, zaprega i konja gradskim ulicama u organizaciji ovdašnjeg Udruženja ljubitelja konja „Stolovi“.

U ovoj nesvakidašnjoj povorci koja je na oduševljenje naročito najmlađih Kraljevčana prodefilovala gradskim ulicama, ove godine učestvovalo je desetak zaprega u koje su bili upregnuti čak i poludivlji konji sa obližnje planine Stolovi.

Učesnike ove lepe tradicionalne i sada već dugogodišnje manifestacije pred sam start defilea pozdravio je i gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić koji je potom i zauzeo svoje počasno mesto na jednom od fijakera. Posle „krstarenja“ kraljevačkim ulicama i otpozdravljanja prolaznicima, za učesnike defilea nije izostala božićna zakuska uz skromno, ali prigodno posluženje i okrepljenje.

Naše božićno okupljanje preraslo je u lepu tradiciju na koju sa odobravanjem gledaju i naši sugrađani – poručuju organizatori iz Udruženja ljubitelja konja „Stolovi“ koje broji sedamdesetak članova.

Kao i svake godine, tu smo da se družimo, da pozdravimo sugrađane na Božićno jutro, čestitamo im praznik i poželimo im puno zdravlja i sreće.

foto G.Šljivić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *