Beograđane šokirala cena borovnica

Cena borovnica na beogradskim pijacama je ovih dana dosegla visoku cenu od 2.500 dinara, što je jedna od najviših cena voća ove sezone. Ova situacija nije naišla na oduševljenje među mnogim kupcima koji izražavaju zabrinutost zbog ovako visoke cene.

Prodavci na pijaci naglašavaju da je visok kvalitet borovnica razlog za povećanje cene, ali istovremeno ističu važnost opreza pri podizanju cena kako se kupci ne bi odbili od kupovine.

Sanja, prodavac na pijaci, ističe da se cene prilagođavaju prema kupcima.

– Ukusne kao usred sezone i zato smatram da cena mora da prati kvalitet, pogotovo kad je takav slučaj u jesen. Svakako da obraćamo pažnju i na reakcije kupaca, pa u skladu s tim i korigujemo cene – pojašnjava ona.

Šokiranje cenama je postalo deo svakodnevice, pa tako gospođa Melanija smatra „da je to nečuveno“, a evo šta tačno misli ova sugrađanka o ceni borovnice:

– To je nečuveno! Više ne mogu ni da se počastim nekim voćem kad ga se poželim, a da ne moram da dam polovinu penzije, stvarno nemaju meru – rekla je ona.

Beograđanka Katarina S. takođe imala je slično mišljenje.

– Ovo je stvarno sramota! Ko danas sebi može da priušti kilo voća za 2.500 dinara. Baš su preterali, pa gde ih nabavljaju, kao da su od zlata! Koliko sam primetila ni ostali sugrađani nisu oduševljeni cenom, svako je prokomentarisao da je preskupo. Prodavci kao da se igraju sa našim živcima.

Na ostalim beogradskim pijacama borovnica iznosi po kilogramu variraju od 2.000 do 2.500 dinara, što dokazuje da prodavci slede jedni druge, a uz to se neki malo više opare. Izvor: 24sedam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *