Agroekologija Vesti Zaštita bilja

Zakon će regulisati saradnju Srbije i Irana u oblasti zaštite bilja

utorak, 26. januara 2021.

Na sednici, Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu održanoj 25. januara, članovi Odbora razmotrili su o prihvatili Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o saradnji između Vlade Republike Srbije i Vlade Islamske Republike Irana u oblasti zaštite bilja i biljnog karantina, koji je podnela Vlada.

Predstavnica Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Blagojević istakla je da je Vlada Zaključkom koji je donela na sednici održanoj 16. marta 2018. godine utvrdila Osnovu za zaključivanje Sporazuma o saradnji između Vlade Republike Srbije i Vlade Islamske Republike Irana u oblasti zaštite bilja i biljnog karantina i ovlastila Branislava Nedimovića, ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da, u ime Vlade potpiše Sporazum.

Sporazum o saradnji između Vlade Republike Srbije i Vlade Islamske Republike Irana u oblasti zaštite bilja i biljnog karantina potpisan je u Beogradu, 21. juna 2018. godine. Ovim sporazumom uređuju se pitanja od značaja za saradnju dve zemlje u oblasti biljnog karantina i zaštite bilja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *