Subvencije Uncategorized Vesti

Za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta priložiti samo traženu dokumentaciiju

četvrtak, 31. decembra 2020.

Uprava za poljoprivredno zemljište obaveštava sva zainteresovana lica za učestvovanje na javnom nadmetanju za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini da ispunjenost uslova za prijavljivanje na javno nadmetanje  ponuđač dokazuje dokumenatacijom koja je navedena u oglasu za davanje u zakup i na korišćenje poljoprivrednog zemljišta.

Imajući u vidu česte nedoumice ponuđača koje se odnose na potrebnu dokumentaciju za prijavljivanje na javno nadmetanje iz Uprave skreću pažnju na sledeće:

  • Za dokazivanje 3 godine aktivnog statusa registrovanog poljoprivrednog gazdinstva potrebno je pribaviti potvrdu o aktivnom statusu iz Registra poljoprivrednih gazdinstava. Prilikom podnošenja zahteva nadležnoj ekpozituri / filijali Uprave za trezor potrebno je naglasiti da je potrebna potvrda o aktivnom statusu za tri godine..
  • Kao dokaz o vlasništvu  poljoprivrednog zemljišta potrebno je priložiti izvod iz javne evidencije o nepokretnosti (ne stariji od šest meseci), ne razna uverenja, potvrde i druga dokumenta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *