Vesti

Vučić od predsednika Irana traži azotno đubrivo

Predsednik Aleksandar Vučić razgovorao je u ponedeljak telefonom sa predsednikom Islamske Republike Iran Ebrahimom Raisijem o bilateralnim odnosima i razvoju ekonomske saradnje, naročito u oblasti poljoprivrede i trgovine, kao i u onim domenima u kojima za to postoje realne mogućnosti i obostrani interes, saopšteno je iz presedništva.

Predsednik Vučić je uputio molbu iranskom predsedniku za dogovor o dugoročnom snabdevanju Srbije azotnim đubrivom, što će, kako je saopšteno, obezbediti stabilnost za našu poljoprivredu u pogledu jednog od najvažnijih elemenata za dalji razvoj ove privredne grane, što je predsednik Irana prihvatio. Dogovoreno je da će se razgovori i konačni dogovor na ovu temu nadalje odvijati na ekspertskom nivou.

Sagovornici su kao neke od ključnih dodatnih tačaka moguće saradnje istakli trgovinu proizvodima poput kukuruza i drugih žitarica, te goveđeg i junećeg mesa, ali i plasman srpskog semena i semenskog materijala, dok se razgovaralo i o potencijalima u pogledu zajedničkih investicija u oblasti proizvodnje mehanizacije i stočne hrane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *