Tehnologije Uncategorized Vesti

Više od 70 izlagača na “Good Food & Wine Festivalu”

  • Autor  Z.M.

Sajam tradicionalne hrane i vina, centralni događaj u okviru drugog “Good Food & Wine Festivala”, održan je 5. septembra na Sava Promenadi (plato iza zgrade Belgrade Waterfront Galerije u Karađorđevoj). Sajam je otvorio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Na Sajmu se predstavilo više od sedamdeset izlagača iz Srbije i regiona, lidera u industriji hrane i vina, ali i veliki broj malih proizvođača autentičnih proizvoda sa ovih prostora.

 Sajam tradicionalne hrane i vina u okviru „Good Food & Wine Festivala“ koji je održan pod sloganom „Okusi ljubav na reci“, pripremio je bogatu gastronomsku ponudu, ali i veliki broj zabavnih i edukativnih sadržaja. Na manifestacija koja se ove godine održava pod sloganom „Okusi ljubav na reci“ i afirmiše privredne i turističke potencijale naše zemlje i regiona, dodeljena su priznanja najboljim proizvođačima, po izboru medijskog žirija, kao i plakete partnerima festivala. Dobitnici su većinom mali proizvođači iz svih krajeva Srbije i regiona, šampioni vinarstva i tradicionalne gastronomije, destilerije, zanatlije, poljoprivredna gazdinstva…

 Budući da se Sajam održava u specifičnim okolnostima, uz primenu svih propisanih epidemioloških mera, posetioci su uživali u degustaciji vina, domaćih rakija, organskim sokovima, pršuti, sirevima i drugim delikatesima. Ljubitelji vina i dobrog zalogaja na Sajmu su imali priliku da kupe proizvode po sniženim cenama, ali i da se zabave uz različite sadržaje tokom celog sajamskog dana.

Na glavnoj bini, na prezentacijama i radionicama, zainteresovani su mogli da prate folklorni nastup KUD „Abrašević“, koji je u okviru ove manifestacije obeležio 115 godina svog postojanja. Organizovane su i radionice, prezentacije, nagradne igre na kojima je podeljen veliki broj vrednih poklona koje su darovali izlagači. Takođe su mogli da nauče zanimljivosti o srpskoj gastronomiji i o sve popularnijoj vinskoj industriji na ovim prostorima.

U skladu sa simbolikom koju hleb ima u srpskoj tradiciji, na izložbi hleba „Hleb naš nasušni“ Pekara Pančevo predstavila je umeće pravljenja proizvoda od testa, inspirisanih narodnom tradicijom.

Pod okriljem “Good Food & Wine Festivala” Turistička organizacija Vojvodine održala je svoju tradicionalnu manifestaciju „Dani Vojvodine“ u okviru koje se na posebnom štandu predstavila i Turistička organizacija Pančevo.

 Sajam je degustativni i prodajni. Osim što su probali vina i slane i slatke zalogaje, izložene na lepo dizajniranim štandovima i kućicama, posetioci i turisti mogli su da prisustvuju radionicama i prezentacijama iz različitih oblasti: food styling, proizvodnja organske hrane, slaganje hrane i vina, proizvodnja vina i rakije…

 „Good Food & Wine Festival“ organizovalo je udruženje Centar Spektar, uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Sekretarijata za privredu Grada Beograda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *