Tehnologije Uncategorized Voćarstvo

Vinarija Aleksić – Jedina vinarija iz Srbije sa osvojene 3 zlatne medalje na Decanter World Wine Awards

Kada govorimo o vinu, i o vinskim takmičenjima, ekspreti u ovoj oblasti imaju samo jednu asocijaciju – a to je Decanter World Wine Awards. Decanter World Wine Awards (DWWA) je najveće i najuticajnije vinsko takmičenje na svetu, sa globalnim dosegom, koji je bez premca u ovoj kategoriji. Po oceni vrhunskih stručnjaka za vino iz celog sveta, DWWA uživa međunarodno poverenje zbog svog rigoroznog procesa ocenjivanja.

A kada govorimo o vinu, na relaciji svetsko a naše, takođe imamo samo jednu asocijaciju, jer vinske visine, nedokučive i nedostižne, je dostigla Vinarija Aleksić koja posle ovog takmičenja zauzima gotovo mitski status na regionalnoj vinskoj sceni.

Nagrada koja dođe kao omaž direktno bogovima ovog nektara su čak tri zlatne medalje, jedno srebro i dve bronze.

Na Decanter World Wine Awards, ova vinarija je osvojila nagrade za sledeće etikete- tri zlata za Biser (belo penušavo vino), Žuti cvet (belo penušavo vino) i Amanet (crveno vino).

U stopu ih prate srebro za Cabernet franc, i dve bronze za dva bela vina- Bonacu i Žuti cvet.

Uspeh koji je vinarija postigla je sasvim sigurno globalni sa velikim efektom lokalnog. Pored promocije domaćih proizvoda na svetskom tržištu, kao i lokalnih kompanija, ovaj poduhvat dolazi kao inspiracija za sve domaće preduzetnike koji sanjaju velike snove.

Sestre Aleksić su dokazale da za dostizanje velikih ciljeva je važno više faktora koje su one objedinile u svom poslovanju – velika znanja, želju za inovacijom, hrabrost da implementiraju novitete i sposobnost da prebrode izazove.

Pored toga što su jedina vinarija u našoj zemlji koja je ne samo ove godine, već u skorijoj vinskoj istoriji osvojila 3 zlata na najprestižnijem vinskom takmičenju, ono što posebno ističe ove nagrade je činjenica da iza kompanije stoje ženske ruke.

Specifičnost etiketa koje su osvojile nagrade jeste da su sve autohtone sorte i da sestre Aleksić su znale i umele kako da uobliče ono najbolje što naša zemlja ima i to prezentuju iskusnim vinskim znalcima.

Podjednako vodeći računa o svakom grozdu, brendingu i zemlji, nagrade su došle kao prirodan rast kompanije.

U 2021., vinarija je proizvela 550.000 litara vina, i na taj način se pozicionirala kao lider na tržištu.

U preseku snage podneblja, specifičnog teroara koje neguju i odaju počast tlu na kome su sopstveni zasadi Vinarije, ženskog principa vođenja posla, krilo se međunarodno priznanje koje su sestre znale da će jednom dobiti. Iako je tokom poslednje decenije bilo puno nagrada, ove godine, kao kruna poslovanja, sa tri zlata na Decanter World Wine Awards (DWWA) 2022. potvrdile su svoju izuzetnost i Vinarija Aleksić se sasvim zasluženo upisala u knjigu najuspešnijih vinarija regiona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *