Uncategorized Vesti

Veliko interesovanje za hranu iz Srbije na sajmu u Dubaiju

Privrednici iz Srbije prvi put od početka pandemije predstavljaju svoje proizvode uživo na prehrambenom sajmu Gulfud u Dubaiju, a već prvih dana primetno je veliko interesovanje za srpsku hranu maloprodajnih lanaca i uvoznika Srednjeg istoka, Azije i Afrike.

Najveći broj sastanaka predstavnici srpskih kompanija imali su sa potencijalnim partnerima iz Ujedinjenih Arapskih Emirta (UAE), Libana, Jordana, Jemena, Egipta i Indije, koji su bili u prilici da probaju našu hranu, voće, povrće, sokove, mlečne proizvode i uvere se u kvalitet ponude.

Nastup 11 kompanija iz Srbije na prehrambenom sajmu u Dubaiju koji se održava od 21. do 25. februara organizovale su Privredna komora Srbije (PKS) i Razvojna agencija Srbije (RAS).

– Gulfud je važan za našu prehrambenu industriju jer omogućava da se firme predstave ne samo velikom tržištu UAE već i širem regionu i kupcima iz drugih zemalja Azije i Afrike. Na sajmu su naše kompanije koje su već izlagale, ali imamo i novih izlagača i želimo im puno uspeha i poslova“, rekla je Katarina Jovanović Obradović, pomoćnik ministra privrede Srbije. Ministrstvo, Agencije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *