Drugi pišu Uncategorized Vesti

Uzurpatorima njiva skidaju useve

četvrtak, 10. septembra 2020.

Na teritoriji opštine Novi Bečej od prošle nedelje u toku je skidanje useva sa uzurpiranog državnog poljoprivrednog zemljišta, a po rečima pomoćnika predsednika opštine zaduženog za poljoprivredu i vanredne situacije Milana Stojšina, u pitanju je nekoliko desetina hektara nezakonito zasejane površine.

U pitanju su usevi suncokreta i kukuruza, potvrdio je Stojšin, i podsetio da je ovo četvrta uzastopna godina borbe sa uzurpatorima:

– Skidamo suncokret i kukuruz. Malo je veća vlaga, ali mi moramo da uradimo naš posao. Cene kukuruza su oko 20 dinara, suncokret je avansno 35 dinara. Kao i svake godine, od toga, 40 odsto od prihoda ide novobečejskoj opštini Novi Bečej, 30 odsto pokrajini i 30 odsto državi- rekao je Stojšin i zamolio poljoprivrednike da to ubuduće ne rade.

On dodaje da je na teren izašao i geometar koji je tačno odredio koordinate, postavio kočiće i svi znaju tačno dokle su njive.

– Time stavljaju u neprijatnu situaciju i same sebe i nas, a mi smo dužni da oberemo prinos, jer je zemljište nezakonito zauzeto. To zemljište pripada Republici Srbiji, dok je lokalna samouprava samo korisnik i mi moramo da sprovedemo skidanje nezakonitih useva – kaže Stojšin.

Prema njegovim rečima, skidanju useva prethodilo nekoliko vansudskih poravnanja na koja su se poljoprivrednici sami javljali, ali će oni platiti trostruko veću cenu od prosečno izlicitirane cene po hektaru.Izvor:Dnevnik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *