Uncategorized Vesti

SSP: Država nema razvojnu strategiju za selo, u opasnosti opstanak

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SPP) Dejan Bulatović ocenio je danas, prilikom posete šumadijskom selu Misača kod Arandjelovca, da država ne pruža podršku selima i da gazdinstva sama finansiraju sopstveni opstanak.

Bulatović je ocenio da to što Vlada Srbije u svom sastavu ima dva resora zadužena za agrar, posebno za selo i za poljoprivredu, govori samo u prilog tezi da vlast ne razume da kompleksan sistem poput poljoprivrede može biti izuzetno jak, ali istovremeno i krhak.

“Ukoliko nema pomoći države, zbog čega razvoj prestaje, nastupa stagnacija, a zatim ljudi odlaze u veće gradove ili inostranstvo u potrazi za izvorom prihoda”, konstatovao je Bulatović u razgovoru sa meštanima Misače, prenela je SSP.

Prema njegovim rečima, država nema razvojnu strategiju za selo što je problem koji za sobom neminovno povlači loše stanje u stočarstvu, voćarstvu, ratarstvu i ostalim granama poljoprivrede.

“Da bi sačuvali ono što je ostalo, moraju se sačiniti dugoročni planovi i strategije koji ne podrazumevaju samo ministra za selo na papiru i u fotelji, jer u suprotnom i ta sela koja danas postoje, u bliskoj budućnosti će biti dovedena na ivicu opstanka”, upozorio je Bulatović. SSP

Izvor foto : Medija centar Beograd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *