Uncategorized Vesti

Socijalno ekonomski savet novi predsednik stari problemi

Socijalno – ekonomski savet održao je danas redovnu sednicu na kojoj je izabran novi predsedavajući, predsednik Unije poslodavaca Miloš Nenezić.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević zahvalila je predsedniku UGS „Nezavisnost“ prof. dr Zoranu Stojiljkoviću, dosadašnjem predsedavajućem, na zalaganju i posvećenosti i poželela uspeh u daljem radu Milošu Neneziću.

Prof. dr Kisić Tepavčević istakla je da je Socijalno – ekonomski savet od velikog značaja kako za radnike i njihova prava, tako i za poslodavce i za čitavu društvenu zajednicu.

Kako je ministarka naglasila, samo zajedničkim radom može se doći do stvaranja sigurnog radnog okruženja i poštovanja prava radnika.

„Ministarstvo je u prethodnom periodu pokrenulo mnogobrojne zakonodavne aktivnosti, u kojima će značajnu ulogu imati i predstavnici sindikata i predstavnici poslodavaca. Cilj nam je da dođemo do najboljih rešenja, a naša poruka je da iz Ministarstva neće izaći nijedan zakon koji će ugrožavati prava radnika i uslove njihovog rada“, poručila je ministarka.

Na sednici je usvojen plan rada SES-a za 2022. godinu, a razgovarano je i o stanju kolektivnog pregovaranja u Republici Srbiji i inicijativi za povećanje cenzusa za ostvarivanje prava za dečiji dodatak.

Sednici SES-a prisustvovali su predsednik UGS „Nezavisnost“ prof. dr Zoran Stoiljković, novoizabrani predsedavajući predsednik Unije poslodavaca Miloš Nenezić i potpredsednik Saveza samostalnih sindikata Goran Milić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *