Subvencije Tehnologije Vesti

Raspisan konkurs za nagradu „Anđelko Savić“

Grad Kraljevo je raspisao konkurs za nagradu „Anđelko Savić“ najboljim učenicima srednjih škola koji ispunjavaju i određene materijalne uslove. Iznos nagrade je 15.000 dinara, a rok za prijavu je 29. mart.

Pravo učešća na konkursu imaju srednjoškolci koji su srpski državljani i imaju prebivalište (u slučaju raseljenih boravište) na teritoriji Kraljeva najmanje godinu dana, i koji ispunjavaju i uslove:

  • Redovni su učenici srednje škole od 2. do 4. godine;
  • U srednjoj školi u prethodnim školskim godinama postigli su prosečnu ocenu 4,5 i veću;
  • Imaju prosek primanja po članu domaćinstva u periodu januar – decembar prošle godine u ravni i ispod 27.704 dinara (koliko je iznosilo 50% prosečne plate isplaćene u Kraljevu prethodne godine, što se uzima kao merilo). U članove zajedničkog porodičnog domaćinstva se računaju roditelji i braća i sestre podnosioca prijave.

Od dokumentacije je potrebno priložiti:

  1. Dokaz o materijalnom stanju,
  2. Izjava o zajedničkom porodičnom domaćinstvu,
  3. Uverenje o ostvarenim prosečnim ocenama za svaku od prethodnih godina u srednjoj školi,
  4. Dokaz o prebivalištu/boravištu,

Detaljni uslovi za dobijanje nagrade, spisak dokumentacije koju bi trebalo priložiti, kao i obrasci nalaze se na Oglasnoj tabli na sajtu grada Kraljeva.

Za dodatne informacije možete se obratiti Odeljenju za društvene delatnosti Gradske uprave grada Kraljeva, kancelarija 304a – 3. sprat ili na broj telefona 036/306-112.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *