Tehnologije Uncategorized Vesti

Ovo je najskuplji sladoled na svetu

To je najekstravagantnija, najraskošnija stvar koju možete kupiti u Njujorku, rekao je vlasnik Serendipiti-a Stefan Brus.

Poslastica, koja se mora naručiti najmanje 48 sati ranije, dolazi u kompletu sa tri kuglice tahitijskog sladoleda od vanilije prekrivenih listićima zlata od 23 karata, kao i bademima, kavijarom i orhidejama od zlata koje se prave osam sati, kandiranim voćem iz Pariza.

Jelo se služi u čaši od kristala Bakarat od 350 USD (obloženo sa više listića od 23 karatnog zlata), sa kašikom od 18 karatnog zlata.

Sladoled sadrži samo najkvalitetnije sastojke, uključujući skupu čokoladu iz Toskane i zrna vanilije uvezene sa Madagaskara.

Kornet sadrži sladoled preliven karamelizovanim pekanom, tartufima od bele čokolade, makaronom od maline, pipetama punjenim voćem i jestivim dijamantima. Ima i zlatnih listića, prenose Agencije

Godine 2004. Serendipiti’s Golden Opulence Sundae zaradio je mesto u Ginisovoj knjizi rekorda kao najskuplja poslastica na svetu, budući da je prodat za neverovatnih 1.000 USD. Ali nekoliko godina kasnije, Serendipiti je nadmašio samog sebe i napravio novi rekord 2007. sa “The Frozen Haute Chocolate”, hibridom pića i sladoleda koji je sadržao u sebi 28 vrsta kakaa i pet grama jestivog 23 -karatnog zlata.

IZVOR: YOUTUBE/SCREENSHOT/GUINNESS WORLD RECORDS

Najskuplji sladoled na svetu sadrži i skupocenu čokoladu iz Toskane, a zrna vanilije su uvezena sa Madagaskara. Još neki o sastojaka su karamelizovani pekan, tartufi od bele čokolade, jestivi dijamanti…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *