Tehnologije Uncategorized Vesti

Onlajn Smotra mladih harmonikaša u Kraljevu

Pandemija koronavirusa prinudila je mnoge da se prilagode , da drugačije organizuju svoj život, svoje navike i svoje ambicije. U poslovnom svetu to je svakako dobilo neki svoj epilog nakon kraćeg lutanja, ali u umetničkom domenu svetski bauk još uvek čini pometnju. Kako javni skupovi, a smaim tim i takmičenja nisu dozvoljena treba se organizovati daleko drugačije. Muzičko – edukativna radionica „Uvertira“ iz Kraljeva, rešila da održi onlajn smotru harmonikaša iz Srbije.

Nedavno je neko naglasio, da je u trenutnom svetskom haosu izazvanom kovid-om 19, jedina svetla tačka savremena tehnologija. O zdravstvenom aspektu sada nećemo, ali je pre pandemije važilo nepisano pravilo da muzika leči sve. Muzičko – edukativna radionica „Uvertira“ iz Kraljeva, je od svog osnivanja negovala muzičke festivale. Zbog toga je pozvala mlade harmonikaše od 6 do 22 godine da se prijave za onlajn „Smotru mladih harmonikaša“, na kojoj će se izvoditi narodna i tradicionalna muzika, a rok za slanje prijava i video snimaka je 20. mart.

Ovogodišnja smotra će se održati onlajn, u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom. Od 21. marta počeće sa pregledom dostavljenih video materijale. Stručni žirii, osim ,,Uvertiraca,, čine poznati harmonikaš Aleksandar Sofronijević i Nikola Peković, docent na Fakultetu muzičke umetnosti u Nišu, kažu u „Uvertiri“.

Dodatne informacije zainteresovani učesnici , mogu dobiti na društvenim mrežama Fejsbuk ili Instagram, gde se preuzimaju prijave ili na telefon 060/666-33-01, Naravno da ih možete posetiti i lično u prostorijama Muzičko – edukativne radionice „Uvertira“, Ulica Cara Lazara br. 21 u Kraljevu, svakog radnog dana od 10 do 15 časova.

Popunjenu prijavu, zajedno sa video snimkom svog izvođenja, potrebno je do 20. marta poslati na elektronsku adresu: uvertirakv@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *