Subvencije Uncategorized Vesti

Novi krug nagradne igra “Uzmi račun i pobedi 2020”

15. oktobar 2020.

Od danas ponovo nagradna igra

Svi punoletni građani od danas mogu da šalju fiskalne račune i potvrde o plaćanju karticom (slipove) kako bi učestvovali u novom krugu nagradne igre “Uzmi račun i pobedi 2020”, zaključeno je na sednici Vlade.

Kao i prethodna dva puta, nagradna igra organizuje se u cilju suzbijanja sive ekonomije kroz jačanje svesti i motivacije građana da plaćaju bezgotovinski i uzimaju fiskalne račune prilikom svake kupovine, jer jedino tada mogu da budu sigurni da trgovac posluje u skladu sa zakonom i da plaća poreze, što je u vreme pandemije važnije nego bilo kad ranije, saopštila je Vlada Srbije.

Kontakt centar za prijavu sive ekonomije

Građani ubuduće mogu da prijave sivu ekonomiju preko jedinstvenog Kontakt centra inspekcija ili putem onlajn formulara, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, tokom pandemije koronavirusa Vlada je odgovorila i na potrebe građana da na jednostavan način prijave sivu ekonomiju, te je u saradnji s NALED-om i Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) otvoren jedinstveni Kontakt centar republičkih inspekcija na broju 011/ 6350-322 ili putem onlajn formulara na sajtu www.inspektor.gov.rs.

Organizator nagradne igre je Vlada Srbije, a podršku pruža Naled.

Kriterijumi nagradne igre identični su kao i u prethodnim izdanjima.

Potrebno je spakovati u kovertu 10 fiskalnih računa ili 10 slipova (ne smeju se mešati) pojedinačne vrednosti od najmanje 100 dinara, ne starijih od 1. septembra 2020. godine.

Mogu se koristiti koverte bilo koje boje, veličine ili oblika, dokle god staju u poštansko sanduče.

Prilikom adresiranja koverata, na prednjoj strani potrebno je napisati UZMI RAČUN I POBEDI 2020, a na poleđini pošiljke obavezno je da se čitko upiše ime i prezime, adresa prebivališta/boravišta iz ličnog dokumenta, kao i kontakt telefon.

Slanje koverata je besplatno, a o njihovom čuvanju do formalnog početka nagradne igre stara se Pošta Srbije.

Pozivaju se građani da prilikom učestvovanja u nagradnoj igri vode računa o svom zdravlju i poštuju sve epidemiološke mere, da koverte pripreme kod kuće i da ih ubace u najbliže poštansko sanduče bez zadržavanja i čekanja u redu.

Dodatni način da se zaštite, ali i da dupliraju svoje šanse za dobitak, je da plaćaju bezgotovinski kad god je to moguće jer tako izbegavaju direktan kontakt s prodavcem i novčanicama.

Detaljna pravila nagradne igre biće blagovremeno objavljena u sredstvima javnog informisanja i na sajtu: www.uzmiracun.rs, u skladu sa Zakonom.

Prvo izvlačenje očekuje se krajem novembra, a odgovorne građane i ovog puta očekuju veoma vredne nagrade – 60 automobila i 12 stanova u Beogradu.

I ovaj put biće organizovano takmičenje gradova i opština u broju poslatih računa, a najaktivnije lokalne zajednice podeliće ukupan fond od 180.000 evra za projekte od javnog značaja po izboru građana.

Prema istraživanju Naleda, u prethodnom krugu nagradne igre – Uzmi račun i pobedi 2018, učestvovalo je 41 odsto građana Srbije, direktno ili preko članova porodice, koji su poslali više od 107 miliona fiskalnih računa i slipova, minimalne procenjene vrednosti od 37,4 milijardi dinara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *