Uncategorized Vesti

Najduža kobasica na svetu imaće 2.037 metara – Iz Turije u humanitarne svrhe

Organizacioni odbor i Udruženje građana Kobasicijada doneli su odluku da 37. Kobasicijada bude održana u nešto izmenjenom obliku.

Kobasicijada u Turiji je jedna od najvećih gastro-turističkih manifestacija u ovom delu Srbije, koja svake godine u februaru tokom tri dana okupi više od 20.000 gostiju u ovom malom selu u opštini Srbobran. Glas o kobasici, najdužoj na svetu, čuo se širom sveta, a sada je došao trenutak da se sopstveni rekord još jednom obori. Naime, i ove godine vredni Turijci poslednjeg vikenda februara, napraviće najdužu kobasicu na svetu i još jednom oboriti sopstveni rekord, najavljuju iz Udruženja građana.

Ove godine najduža kobasica na svetu biće duga 2.037 metara, a ono po čemu će se ova Kobasicijada razlikovati od dosadašnjih, jeste da će najduža kobasica biti donirana u humanitarne svrhe.

I ove godine, održaće se tradicionalno takmičenje u pravljenju kobasica, ali na nivou opštine Srbobran, uz poštovanje svih epidemioloških mera. Sredstva od kotizacije biće uplaćena na račun za pomoć porodice Kišutcai, čija je kuća izgorela u požaru.

– Uzimajući u obzir da nam je zdravlje naših građana, ali i mnogobrojnih gostiju koji tokom tri dana posete Turiju, na prvom mestu, ove godine neće biti programa na bini kao ni ulične prodaje – poručuju iz Turije.

O svim aktivnostima Udruženja Kobasicijada javnost će biti blagovremeno obaveštena. Kao i do sada, generalni sponzor manifestacije je Opština Srbobran. Dnevnik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *