Uncategorized Vesti Voćarstvo

Konstitutivna sednica Skupštine grada Kraljeva

utorak, 18. 08. 2020.

NA konstitutivnoj sednici Skupštine grada Kraljeva, za predsednika lokalnog parlamenta izabran je Nenad Marković (SNS) koji je i do sada obavljao tu funkciju, dok je za sekretara Skupštine ponovo izabrana Dragana Petković, diplomirani pravnik.

Apsolutnu većinu u kraljevačkom parlamentu ima naprednjačka lista „Aleksandar Vučić – Za našu decu“, kojoj je pripalo 46 od ukupno 70 odborničkih mesta, što koaliciji SNS-PS omogućava da potpuno samostalno formira stabilnu izvršnu vlast. Njihovi koalicioni partneri u prošlom sazivu SPS-JS imaju 12 odbornika i bar zasad je neizvesno da li će ponovo učestvovati u vlasti, dok su opozicioni Starosedeoci, kao članovi GG „Metla“, sa pet mandata zadržali svoju poziciju u Skupštini grada kao i u prethodnom sazivu.

Debitanti u ovdašnjem lokalnom parlamentu su odbornici liste „Zdrava Srbija-Pokret obnove kraljevine Srbije-Bolja Srbija“ sa četiri, kao i liste Aleksandra Šapića sa tri mandata. 

Na sledećoj sednici kraljevačkog parlamenta odbornici će uz kompletiranje skupštinske, izabrati i izvršnu gradsku vlast – gradonačelnika, njegovog zamenika i članove gradskog veća.

Funkciju gradonačelnika do tada će nastaviti da obalja dr Predrag Terzić (SNS), koji je, kako nezvanično saznajemo, i glavni kandidat da u naredne četiri godine ostane prvi čovek grada na Ibru. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *