Drugi pišu Vesti

GIZ pomaže rad komunalaca u uslovima epidemije

Izvor: Tanjug | Petak, 04.12.2020

Ilustracija (Foto: Pixabay/KlausHausmann)

Organizacija za međunarodnu saradnju nemačke vlade (GIZ) predala je Asocijaciji za zaštitu i očuvanje voda južne Srbije (WASS) zaštitnu opremu i dezinfekciona sredstva za 28 javnih komunalnih preduzeća članica tog udruženja, saopštila je Asocijacija.

Paketi podrške sadrže ličnu zaštitnu opremu, odela, dezinfekciona sredstva, maske, rukavice, čizme, prskalice i vizire, namenjene zaposlenima u komunalnim sistemima na jugu Srbije.

– Želimo da damo posebnu podršku javnim komunalnim službama u borbi sa pandemijom izazvanom kovidom 19 u vidu zaštitne opreme i sredstava kako bi se mogla pružiti adekvatna usluga i odgovorti na visoke higijenske standarde u zaštiti postrojenja, radnih mesta, javnih površina i kako bi se na najbolji način mogli zaštiti radnici – izjavio je menadžer GIZ-a za jugoistočnu Evropu Peter Volf (Wolf).

Ova pomoć je posebno značajna jer dolazi u trenutku kada je epidemiološka situacija najlošija od početka pandemije, ocenio je predsednik WASS-a Miloš Đorđević.

– Najvažniji aspekt ovakve podrške je to što će njene direktne pozitivne efekte osetiti građani, jer kvalitet komunalnih usluga direktno utiče na kvalitet života građana – dodao je Đorđević.

GIZ je do sada komunalnim firmama u Srbiji donirao ovu vrstu pomoći u izbnosu od 67.000 EUR, navodi se u saopštenju Asocijacije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *