Srpska šljivovica, prepečenica, mučenica, rakija macionale….Kako god da nazovemo domaće piće, pripada srpskoj tradiciji. Da li je bolje od viskija i konjaka i zašto još uvek nije cenjeno u priči sa proizvođačima..
Farma Braće Bjnkardi na severu Italije, jedna od najpoznatijih po dobroj genetici.Na farmi oko 1300 grla limuzin pasmine u slobodnom sistemu držanja. Poseduju 800 hektara zemlje, gaje i industrijski paradajz.
Guberevac lepo selo, smešteno između Kraljeva i Kragujevca. Većina meštana živi od penzije i poljoprivrede. Neki povratnici iz Grada. Porodica Palamarević sedamdesetih godina stigla u ove krajeve, kada su imali dve krave i manje od tri hektara zemlje. Danas su bogatiji za mnogo toga ali je največi imetak po oceni domaćina, troje akademaca, koji već […]
Grosa de felicija nije tako zastupljena šljiva kod naših voćara. Sorta italijanskog porekla, vrlo krupnog ploda, koji je ukusom upotrebljiv za sve namene našao je utočište na maloj plantaži u Metikošima blizu Kraljeva. Domaćin Nenad Stančić je planirao tre 3 godine na ovom hektaru malinu, ali na sreću upravo ,,šljiva sreće,, kako je zovu donela […]