Drugi pišu Uncategorized Vesti

Bulatović (SSP): Sve vrste subvencija poljoprivredi kontroliše lobi SNS

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dejan Bulatović izjavio je danas da sve vrste subvencija domaćoj poljoprivredi kontroliše, i o njima odlučuje, lobi Srpske napredne stranke (SNS), njihovih finansijera i onih koji imaju korist od njih.

Piše: Beta14. avgusta 2020.

Istinomer

Bulatović (SSP): Sve vrste subvencija poljoprivredi kontroliše lobi SNS (VIDEO) 1Foto: Printskrin/Youtube

„Ljudi koji nisu spremni da se bave politikom ili neće da se bave politikom nemaju podršku države i to je ono na šta se mora hitno reagovati“, kazao je Bulatović.

On je u video obraćanju putem Fejsbuk stranice SSP kazao da je jedini način da se to prekine smena vlasti i uvodjenje kontrolisanih subvencija čime bi se sprečile malverzacije, a svi imali podjednaka prava na njih.

Istakao je da je govedarstvo ozbiljan problem domaće poljoprivrede.

„Poljoprivrednici ne znaju šta će sa govedima, a resorni ministar Branislav Nedimović nema rešenje“, naveo je.

Po njemu, rešenje je u preradi mesa, odnosno, moguće je iznaći klanice da prerade meso za naše tržište i naći načine kako da se to meso proda.

„To postaje ozbiljan problem, mesare neće da ih kupuju, pa bi država trebalo da pritekne u pomoć“, kazao je.

Naveo je da se proizvodjačima ne isplati da prodaju meso po ceni koju im nude mesari, pa bi, kako smatra, država trebala da omogući da po toj ceni prodaju meso, a da im na nju doda subvencije.

On je naveo da ministar poljoprivrede Nedimović ide po Srbiji i priča da su lepo rodili paradajz, šljive, višnje, i da poljoprivrednici imaju zaradu, dok oni istovremeno bacaju paradajz zbog niske otkupne cene, a šljive ne mogu da prodaju po ceni koja se nudi – i do 10 dinara po kilogramu, pa od nje prave rakiju.

„Redovne subvencije kasne, posebno u preradi mleka. Nema dodatnih subvencija, to je ono što je najgore. Nemamo zaštitnu cenu žitarica…Još malo ćemo imati vršidbu soje i kukuruza, mi i dalje ne znamo koja je cena kukuruza“, rekao je Bulatović.

Kako je rekao, država će sve da uradi samo neće da nadje pravo rešenje kako da se pomogne paorima, kako da plasiraju svoju robu i da budu plaćeni bar približno koliko su plaćeni poljoprivrednici u Evropi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *