Tehnologije Vesti

Agro Belgrade – sajam posvećen poljoprivredi

Sajam Agro Beograd i konferencija održavaju se od 2020. godine. Na prvom održanom sajmu se predstavilo više od 500 domaćih i stranih izlagača iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Bugarske, Rumunije, zatim Italije, Italije, Ukrajine, Ukrajine, Indije. Osim sajmskog dela, Agro Beograd organizuje i specijalizovane konferencije koje se bave naaktuelnim pitanjima iz poljoprivrede i prehrambene industrije.

Posetioci Sajma će biti u prilici da vide sadržajnu izložbu savremenih rešenja poljoprivredne tehnike i opreme, kao i prodajne programe drugih kompanija, koje su značajni akteri u poslovnoj proizvodnji.

 Međunarodni sajamsko-konferencijski događaj Agro Beograd, u čijem fokusu su specijalizovane poljoprivredne proizvodnje voća, vinograda i povrtarstva, održan je od 27. do 29. januara u Beogradu. Kako je ovo najmlađa sajmska manifestacija, kada je održana prvi put 2020. godine, pokazala je veliki potencijal, na prvom mestu brojnim posetama poljoprivrednika iz Srbije.

Prošle godine je izostao sajamski deo manifestacije usled pandemije izazvanog virusom Covid -19, ali je, početkom marta, održana konferencija gde se govorilo o perspektivama izvoznih tržišta voća i povrća , potencijalu jabučastog i koštičavog voća i sadnog materijala u Srbiji , ali i modelima finansiranja agrobiznisa . i naprednim tehnologijama koje se primenjuju u voćarsko-vinogradarskoj proizvodnji. Zbog velike aktuelnosti o ovim temama će i na predstojećem Sajmu govoriti relevantne stručnosti koji će na taj način poljoprivrednim proizvođačima ukazivati na perspektivu razvoja, ali i mogućnosti postojanja borbe koja se može postići.

Na prvom sajmu Agro Beograd privukli su veliku pažnju posetioca i izložbeni eksponati poljoprivrednih mašina, među kojima su dominirala tehnička rešenja usklađena sa potrebama korisnika. Tako su pod krovom aule Beogradskog sajma prikazani traktori, mašine za obradu zemljišta i negu useva, kao i jedno ime za ubiranje. I na postojećem sajmu, ako se uzmu u obzir kompanije koje su se pojavile na ovoj manifestaciji, sa opravdanjem se može očekivati bogata izložba poljoprivredne tehnike.

Sajam Agro Beograd je mesto gde i kupci i trgovci voćem, povrćem, grozdjem i vinom, mogu da uspostavi kontakte sa proizvođačima iz našeg regiona koji se intenzivno razvija.

Partneri ove manifestacije, koji su i organizatori i učesnici više događaja koji će biti održani tokom sajma Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Sekretarijata za privredu Grada Beograda i Udruge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *