Vesti Voćarstvo Zaštita bilja

13. aprila stiže kišom, na planinama sneg

U Srbiji se prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda u ponedeljak 12. aprila očekuje pretežno sunčano i toplo vreme.

U toku noći doći će do postepenog naoblačenja. U utorak 13. aprila ujutro i pre podne u severozapadnim, zapadnim i jugozapadnim, a posle podne i u ostalim krajevima prognozira se naoblačenje s kišom, padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom. Ponegde su mogući pljuskovi sa grmljavinom, uglavnom na jugu. U toku noći u planinskim predelima sneg.

U sredu 14. i četvrtak 15. aprila očekuje se oblačno i hladno vreme, mestimično s kišom, u brdskom-planinskim predelima sa snegom. Na jugu ponegde grmljavina. Kratkotrajni sneg moguć i u nižim predelima. Od petka 16. aprila bilo bi promenljivo oblačno, uglavnom suvo i malo toplije vreme. Prema prognoziranim vrednostima SPI-1, na celoj teritoriji Srbije preovladavaće normalni uslovi vlažnosti.

Preporuka vočarima, zadimljavanje voćnjaka, pokrivanje agrilom gde je moguće, zaštita svim raspoloživim thnikama. Na oprezu i povrtari.!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *