Komisija za ocenjivanje kvaliteta mesa i proizvoda od mesa, vrednovuje oko 200 pristiglih uzoraka od 40 proizvođača. U odnosu na prethodnu godinu evidentno je poboljšanja kvaliteta, rekao je predsednik Komisije, prof. dr Vladimir Tomović sa Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.
Ocenjuju se senzorska svojstva uzoraka: spoljni izgled i stanje ambalaže, izgled i sastav preseka, boju i stabilnost, miris, ukus i teksturu.
-Što se tiče samih proizvoda, možemo da budemo zadovoljni što naši proizvođači, a i proizvođači iz Regiona, prate inovacije u oblasti mesnih proizvoda i mesa, pa tako imamo proizvode koji su inovirano upakovani, a primetno je i poboljšanje receptura, odnosno sirovinskog sastava, kao i tehnološkog procesa poizvodnje, rekao je Tomović.
Uzorci koje je Komisija obrađivala pristigli su iz Srbije i Regiona.
Ocenjivanje kvaliteta proizvoda i usluga, u tridesetak robnih grupa, organizuje se pred svaki Međunarodni poljoprivredni sajam. Ovogodišnji najveći agrobiznis događaj biće priređen od 18. do 23. maja, uz podršku Partnera – Evropske unije.