“Morate da odlučite ko vam je partner, a ko ne“

Pred dugo očekivani sastanak proizvođača malina, hladnjačara i predstavnika relavantnih institucija, udruženje „Vilamet“ iz Arilja izdalo je saopštenje svojim članovima. U saopštenju se navode finalne cene po kojima su pojedine hladnjače plaćale prošlogodišnji rod, te savet malinarima – da dobro razmisle ko im je partner u ovom poslu, a ko – ne.

Udruženje ’’Vilamet’’ iz  Arilja obavestilo je svoje članove i proizvodjače malina da će se sastanak na nivou udruzenja, ministarstava i otkupljivača održati 27.05.2024. godine sa početkom u 10 časova u Beogradu.

„Pored toga želimo da obavestimo po kojim cenama su otkupljivači radili obračune za rod 2023. godine: Yugotrejd 242 dinara,  Stanić 240 dinara od 02.07., Laki 240 dinara,  Flora 240 dinara, Itn Group 240 dinara,  Rsv Trgovina 220 dinara,  Sirogojno Company 218 dinara,  Croops 215 dinara,  Dba promet 200 dinara,  Drenovac 200 dinara,  Prodan Com 200 dinara,  Frigo Junior 200 dinara“, navodi se u saopštenju. Imajući u vidu predate količine, jasno je da razlika od 10, 20 ili više dinara čini značajnu razliku.

Dodaje se da su sve male i mini hladnjače obračun izvršile po najnižoj ceni, dok su pojedini članovi udruženja naveli hladnjače koje su plaćale čak i manje od navedenog u saopštenju.

„Važna stvar za sezonu 2024. godine je ta sto svi proizvodjači treba da donesu odluku sa kim će saradjivati i predavati svoju robu, ko im je partner a ko ne“ –  zaključuju predstavnici udruženja ’’Vilamet’’ iz Arilja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *