Drugi pišu Vesti

Uhapšeno 11 osoba zbog sumnje na prevaru sa subvencijama

Policija je na teritoriji Šapca, Beograda, Novog Sada i Bačke Palanke, uhapsila 11 osoba zbog sumnje da su izvršile prevaru, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Terete se da su neosnovano ostvarili pravo na subvencije u iznosu od 10.239.675 dinara, i za taj iznos oštetili Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, odnosno budžet Srbije.

Uhapšeni su Lj. V. (43) iz Tabanovića, D. K. (68) iz Bačke Palanke, N. P. (35) iz Pocerskog Metkovića, I. V. (23) iz Tabanovića, M. S. (30) iz Glušca, J. O. (23) iz Šapca i M. P. (38) iz Pocerskog Metkovića. Uhapšeni su i N. J. (23) iz Jevremovca, S. J. (28) iz Jevremovca, T. S. (30) iz Novog Sada i S. U. (30) iz Novog Sada, dok se za još dve osobe traga.

Navedeno je da se Lj.V., D.K. i jedna osoba za kojom se traga, terete da su, od decembra 2020. do januara 2021., obezbeđivali falsifikovanu konkursnu dokumentaciju ostalim osumnjičenima za ostvarivanja prava na subvencije za mlade poljoprivrednike.

Na osnovu te dokumentacije, osumnjičeni su od Uprave za agrarna plaćanja neosnovano ostvarili pravo na subvencije u iznosu od 10.239.675 dinara.

Uhapšeni su zadržani do 48 sati i biće privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu.Izvor: Beta 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *