Tehnologije Vesti Voćarstvo

Održan„Ravangrad Wine Fest“ u Somboru

U organizaciji Turističke organizacije grada Sombora u subotu 4. decembra održan je 12. po redu „Ravangrad Wine Fest“, festival vina i hrane. Festival vina i hrane u Somboru, jedinstvena je manifestacija na području Zapadnobačkog okruga, i kao takva iz godine u godinu okuplja sve veći broj izlagača i posetilaca.

Preko 50 izlagača iz Mađarske, Hrvatske i Srbije, vinarija, udruženja i institucija, predstavili su se posetiocima ovogodišnjeg festivala.Tokom festivala, koji se ove godine održao na otvorenom, u centru grada , posetioci su mogli da uživaju i u pratećem programu koji je uključio kulturno umetnički – muzički deo, promocije i prezentacije.Svojim nastupom posetioce i izlagače su oduševili „,Đuvegije „ „Duo kum” , „Gitaratriplus” i „The Hat matters“.

U okviru pratećeg programa, firma ATP Irrigation doo je održala polučasovnu promociju na temu “Protivgradna zaštita, protivgradne mreže koje štite vinograde od grada, insekata, ptica, mraza“, a u 16 časova posetioci i proizvođači prisustvovali su radionici „U tom Somboru“ mr Mirjane Maksimović, predsednice udruženja „Žene i vino“.

„Uspeli smo nakon one prošlogodišnje pauze da se organizujemo i da ne dozvolimo da još jednu godinu budemo bez omiljenog hedonističkog festivala Somboraca i njihovih gostiju, tako da u malo izmenjenom obliku imamo isto naš omiljeni festival gde smo okupili nekih pedesetak izlagača i sačuvali taj međunarodni karakter Festivala, jer imamo goste i izlagače koji nam dolaze od Valjeva, pa na gore prema nama, sve do naših suseda iz Hrvatske i iz Mađarske, gde uz program koji podrazumeva dobro vino, rakije i odličnu domaću hranu, naravno tu je i muzika sa četiri somborska benda i stručni deo priče koji podrazumeva predavanja na interesantne teme za sve ljubitelje vina“ rekla je v.d. direktorica Turističke organizacije grada Sombora Zdenka Mitić.

Tokom trajanja festivala, posetioci su mogli da uživaju osim u kvalitetnim vinima i ukusnoj hrani, tako i u pratećem programu koji tradicionalno uključuje kulturno umetnički ali i stručna predavanja, promocije i prezentacije renomiranih vinskih kuća.Tako je ove godine organizovano predavanje somelijera i enologa dipl. ing. voćarstva i vinogradarstva Ljubice Radan sa temom „Kako se čitaju vinske etikete”.

Pokrovitelj manifestacije je Grad Sombor, uz mnogobrojne prijatelje, koji svojim donacijama i ljudstvom pomažu da „Ravangrad Wine Fest“, bude svake godine sve bolji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *