Subvencije Vesti

Krkobabić: Biće novca i za obnovu seoskih domova kulture

11. februara 2021.

Ministar za brigu o selu u Vladi Republike Srbije Milan Krkobabić izjavio je prilikom posete Jablaničkom okrugu, da je sve spremno za dodelu bespovratnih sredstava zadrugama i da je za tu svrhu na raspolaganju pola milijarde dinara.
Krkobabić je posetio selo Stajkovce, u opštini Vlasotince, gde je obišao povrtarsko poljoprivredno gazdinstvo Nastić, koje je zainteresovano za udruživanje.
Ministar je sa svojim saradnicima obišao i zgradu Doma kulture na međi sela Orašje i Kukavica, u kojem je nekada bilo i sedište zadruge, a za koji su lokalna samouprava i meštani napravili projekat kako bi ga obnovili.

Pošto će obnova domova kulture u selima biti još jedan od projekata koje će sprovoditi Ministarstvo za brigu o selu, a meštani imaju spreman projekat za njegovu obnovu, razmatrana je mogućnost ulaganja u sanaciju i adaptaciju tog objekta u multifunkcionalni objekat.

Prema uslovima konkursa koji će biti uskoro objavljen, za novoformirane zadruge, po jednoj zadruzi predviđen je maksimalni bespovratni iznos od 7,5 miliona dinara, a za stare do 15 miliona dinara.
Pritom, prioritet ostaju jug Srbije, nerazvijena, manje razvijena i devastirana područja, kao područja kojima je najviše potrebna briga države.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *