Drugi pišu Vesti

Krizni štab zbunio Kraljevčane – da li je zabranjeno ili ne?

Tokom vikenda kada je u Srbiji sve osim prehrambenih prodavnica zatvoreno, JKP Pijaca “Kraljevo” je radila.

Uprkos povećanom broju novozaraženih i hospitalizovanih pacijenata u tom gradu.Direktor gradske pijace Dragan Vulić kaže da su ga kontaktirali iz Komunalne milicije ali da nisu imali na osnovu čega da zabrane rad tog placa, jer Krizni štab nije nigde naveo da su na spisku za zatvaranje i pijace.

JKP Pijaca “Kraljevo”, radila je juče i danas uobičajeno, poput prodavnica hrane i supermarketa.

“Na osnovu koje zvanične odluke, kog dokumenta sam mogao da stavim katanac, a da ja od zakupaca ne dobijem prijavu za zabranu rada. Čime bi mogao da osporim njihovu, recimo tužbu. Dakle mogao sam samo da pojačam broj kontrolora i uz pomoć komunalnih policajaca da opominjemo da se drže distance i da nose maske”, kaže Vulić i naglašava da je svaku odluku Kriznog štaba Pijaca ispoštovala kada je to u pisanoj formi stiglo kao obaveštenje.

“Ovog puta, pijace se nigde ne pominju niti smo zvanično dobili zabranu rada”, naglašava Vulić.

Pripadnici komunalne milicije celo jutro su obilazili i podsećali prodavce i kupce da se pridržavaju mera Vlade, da drže propisanu distancu prilikom obavljanja kupovine, kao i da nose zaštitne maske, rekla je za RTS Bojana Maksimović, načelnica Komunalne milicije u Kraljevo.

“Kaznu nismo mogli danas da napišemo ni pravnom licu, ali ni pojedincima jer na otvorenom nije obavezna maska, mada su je većinom imali svi prodavci. Reagovali smo tamo gde je za tezgama bilo gužve”, objašnjava Maksimovićeva.

Vlasnici tezgi navode da su i danas na poslu jer je nedelja dan kada može najviše da se zaradi.

“Zašto se čudite, pa od nečega mora da se živi, a nedelja je jedini dan kada nešto može da se zaradi ovde na pijaci. Svi smo na otvorenom, veći je problem u prodavnicama gde svi jedni drugima dišu za vrat”, kaže prodavačica sa buvlje pijace.

Prodavce podržavaju i pojedini građani.

“Još i pijacu da su nam zatvorili, ne daj Bože, ovde jedino mogu da kupim polovne stvari, prodavnice su za mene preskupe. Evo imam masku, a što ne pitate skijaše i one po privatnim žurkama da li su baš morali da idu da uživaju sada. Ja sam ovde iz nužde ne iz obesti”, poručila je jedna Kraljevčanka. IZVOR: RTS NEDELJA, 7.03.2021.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *