Tehnologije Uncategorized Vesti

Divac poljoprivredni fondovi i ove godine u Užicu

Zamenik gradonačelnika Užica Dragoljub Stojadinović i Bojana Kuzeljević iz Fondacije Ana i Vlade Divac potpisali su ugovor o saradnji na projektu “Divac poljoprivredni fondovi u gradu Užicu”.

Šestu godinu zaredom u Užicu će biti realizovan zajednički projekat Grada i Fondacije Ana i Vlade Divac, a sa ciljem unapređenja poljoprivredne proizvodnje.

Prema rečima zamenika gradonačelnika Dragoljuba Stojadinovića ovo je nastavak dobre i uspešne saradnje u okviru koje će 2,7 miliona dinara opredeliti Grad, dok fondacija učestvuje sa milion dinara.

– Cilj je da se osnaže porodice koje žive i rade na selu, naročito mladi i žene kao nosioci poljoprivrednog gazdinstva – ističe Stojadinović i dodaje da će Grad pored učešća u ovom projektu, zajedno sa Fondacijom Ana i Vlade Divac, učestvovati i u projektu koji se realizuje u saradnji sa Poljoprivrednom školom “Ljubo Mićić” u Požegi.

Kako objašnjava Bojana Kuzeljević iz Fondacije Ana i Vlade Divac, korisnici donacije dobiće plastenike za uzgajanje voća i povrća i imaju obavezu da učestvuju sa sopstvenim sredstvima u visini 20% ukupne vrednosti doniranog plastenika.

– Prošle godine bilo je više od 30 prijava, a podeljeno je 26 plastenika, koji su montirani i spremni za proizvodnju. I sada se nadamo velikom intersovanju – poručuju iz fondacije.

Konkurs će kako je najavljeno biti objavljen 12. aprila 2021. godine. Izvor: eKapija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *